Je hoofd leren rusten en je lichaamsbewustzijn vergroten.

 

Een fysieke, emotionele  of psychische klacht vraagt om zelf-onderzoek. Ik kijk graag met je mee en zet verschillende instrumenten in om te onderzoeken wat je je lichaam jou aangeeft. Ik word geleid door mijn helder weten en helende handen werk volgens  de Zen Shiatsu traditie, Clean Language, Inquiry,  opstellingen en gerichte aandacht om samen met jou nieuwe persoonlijke inzichten te ontwikkelen rondom jouw (fysieke, psychische, emotionele) klacht. Op het moment dat jij zelf meer begrip en bewustzijn ontwikkelt over de essentie van jouw klacht of weerstand, zul je wakker worden aan jouw eigen vitale stroom. Ik zie dat als het jezelf ont-wikkelen. Het draagt bij aan het 'uitpakken" van jezelf tot aan je oorspronkelijke kern, zodat jij wezenlijk richting kunt geven aan jouw bestemming. 

 

We kijken samen naar wat er nodig is voor een optimale doorstroming van Ki (levensenergie). En ik geef je inzicht in hoe je de (gevoels) taal van je lichaam kunt inzetten als spiegel van jouw buiten-en binnenwereld. Ik help jou jezelf te helpen en te helen.  

 

Coaching & Shiatsu gaan hand in hand. Waar Coaching je persoonlijke inzichten geeft in de oorsprong van jou klacht, helpt Shiatsu 'bedding en vertrouwen' te ervaren' in je lichaam, opdat het zelf genezend vermogen optimaal kan stromen en jij sterker wordt van binnenuit. Dit geeft je meer levenslust en een ruimer perspectief op jouw leven. 

 

Een sessie duurt 120 min (*een combinatie van coaching, zelf-heling en Shiatsu) 

Een online coaching sessie duurt 75 minuten. 

 

Wil je meer weten over wat Shiatsu is, kijk deze trailer of deze films

Ik geef ook Online trainingen.

De weg naar binnen

   Boek een Meershiatsu Sessie bij:

 • Terugkerende fysieke of emotionele  klachten

 • Grote veranderprocessen

 • Gevoelens van leegte

 • Chronische vermoeidheid

 • Rouw

 • Menstruatie problemen

 • Seksuele problemen

 • Burn-out

 • Depressie en/of paniekaanvallen

 • Slapeloosheid

 • Problemen met ouder worden of verlies van vitaliteit

 • Druk op borst of vaak hartkloppingen

 • Zingevings vraagstukken

Er is geen scheiding van lichaam en geest. Zen Shiatsu is een zeer effectieve manier om dit aan den lijve te ondervinden. Het is een vorm van massage waarbij door zachte, maar intense druk ("supportive pressure") de Ki-stroom gestimuleerd wordt om weer natuurlijk en oorspronkelijk te gaan stromen. Shiatsu is verankerd in de TCM (Traditional Chinese Medicine) en gaat uit van o.a. meridianen en  de 5- elementen theorie (water, aarde, vuur, metaal en hout). De Zen Shiatsu vorm die ik praktiseer is Japans en wordt gegeven op een Futon. 

 

Voor mij is het ervaren van bedding en diep 'door het lichaam heen vallen en daar leren rusten", de grootste helende werking van Zen Shiatsu. Dit gevoel van bedding ervaren versterkt je lichaamsbewustzijn. En lichaamsbewustzijn heb je hard nodig om het 'getetter' in je hoofd te leren stillen. Vooral in tijden van 'niet-weten', emotionele instabiliteit en grote transformatie processen. Lichaamsbewustzijn is onontbeerlijk op het pad van   persoonlijke groei en wijsheid. 'Supportieve pressure' gegeven vanuit de Hara, zo kenmerkend voor Shiatsu   is hier  een prachtig instrument voor.

Wil je meer weten over wat Shiatsu is, kijk deze trailer of deze films

Wat is Zen Shiatsu?

Tarief:

Per sessie 95,00*

Wil je een zakelijke factuur; 110,- incl 21 % btw

Meer info? klik hier

*Een deel van de behandeling (Shiatsu) wordt door je zorgverzekeraar vergoed, mits je aan vullend verzekerd bent.

Traject

Afhankelijk van de aard van je klacht is het meestal voldoende om 5 x voor een Complete Meershiatsu Sessie af te spreken verspreid over een aantal maanden. Ik neem ruim de tijd en zal je proces nu en dan ondersteunen met een verslag met daarin kleine huiswerkopdrachten. Na 3 x evalueren we hoe het met je gaat, hoe we verder gaan en of er meer nodig is.   Op het moment dat je voelt dat je van koers raakt, maken we een nieuwe afspraak.