top of page

Do-In, in Nederland ook wel Do-In Yoga of Dao Yin yoga genoemd, is een eeuwenoud Japans systeem ter bevordering van de gezondheid, oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin. Do betekent ‘pad’ of 'weg'. 

 

De beoefening van Do-In bestaat uit een bewuste opeenvolging van meridiaanstrekkingen. meditatie door beweging, ademhalingsoefeningen, ‘zelf-acupressuur’, meditatieve oefeningen en het bekrachtigen van het middelpunt van het lichaam: de Hara (buik).

Do-In

IMG_0316_edited.png
do-in.gif

Do-In is voortgekomen uit het Taoïsme, het oudste filosofische systeem uit China. In  het leerboek van de Gele Keizer, dat rond de vierde eeuw voor Christus is opgetekend, wordt Do-In (Tao Yin of Dao Yin in het Chinees) genoemd als methode om gezond te blijven. Deze oefeningen zijn volgens deze tekst duizenden jaren geleden ontwikkeld in de centrale vlakten van China.

"Do-In verankert mij in mijn  lichaam en maakt me bewust van het gesprek tussen mijn binnenwereld en de buitenwereld. Dit geeft mij veel inzicht en kracht.  En dit is precies wat ik anderen wil laten ervaren met mijn Do-In lessen"

bottom of page